Newport Plunge Pool

Nestled high on the hill, this stunning infinity-edge pool has spectacular north to south views of the ocean and Newport Beach.

The pool was designed not just for cooling off from the summer heat, but as an attractive feature that can be enjoyed year round. Positioned directly outside the family room and adjacent to the alfresco entertaining area, this fully tiled pool draws the eye from indoors to outdoors.

A high priority for these homeowners was to maximise the available land on the sloping block and to create a usable space for entertaining friends, relaxing and a space for their teenagers to socialise.

When feeling indulgent, this salt chlorinated pool can be transformed into a luxury mineral bath by adding Acqua Therepé, a mix of specially blended minerals with health benefits for the skin, hair, eyes and nervous system.

Featuring a lounging ledge along one side and an infinity-edge with views overlooking Sydney’s northern beaches, this 6.6 x 3m above ground plunge pool meets both the functional and aesthetic needs of this family.

The sloping backyard created a perfect situation for an Infinity pool design. However, limited access to the backyard and considerable structural reinforcement made this pool more complex than most. A sandstone retaining wall was constructed to create a level platform and conceals the base of the structure flowing down into the catch basin below.

Suburb
Newport
Job No.
13001
Size
6.6 x 3.1m
Lining
Fully tiled
Coping
Travertine

Equipment

  • Filter: Ciron CL Cartridge Filter
  • Pump: Viron P320 eVo pump
  • Sanitisation: VironEQ25ph + Orp
  • Automation: Viron Connect 10
  • Lighting: Aquastar white LEDs

Special Features

  • Infinity Edge
  • Acqua Therepé